IMG-20231104-WA0001

Een prachtige prijs voor Henk en Jolande

Henk van Doremalen en Jolande Grijsbach ontvingen afgelopen zaterdag 4 november op sportcentrum Papendal van de Atletiekunie een prijs voor hun jarenlange inzet voor de Tilburg Ten Miles. Jaarlijks wordt op deze door meer dan 1100 trainers bezochte loopsportdag de zogeheten ‘Loper’ uitgereikt, een bronzen beeldje dat een hardloper voorstelt. De prijs gaat naar personen of organisaties die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de promotie van de hardloopsport zowel voor toppers als recreanten.

Van Doremalen en Grijsbach ontvingen de prijs op persoonlijke titel. Ze hebben de Tilburg Ten Miles, waar ze najaar 2022 afscheid van namen, met hulp van een actieve kerngroep en honderden vrijwilligers naar een hoog niveau gebracht. Van een eenvoudig trimloopje in de Moerenburg naar een door 12.000 deelnemers bezocht hardloopevenement met nationale en internationale topprestaties. In de loop der jaren zijn 3 wereldrecords gerealiseerd waarbij dat van wereldster Haile Gebrselassie op de 10 Engelse Mijl (44.24 in 2005) het meest aansprekende was. De Tilburg Ten Miles is inmiddels een evenement dat onmisbaar is voor Tilburg en dat van groot belang is voor de hardloopsport.

Jan Markink, voorzitter van de Atletiekunie, reikte het beeldje zaterdagmorgen uit aan de beide Tilburgse organisatoren.

Deel dit bericht

Meer nieuws