Event info

De CZ Tilburg Ten Miles is een sinds 1988 jaarlijkse terugkerend hardloopevenement. Duizenden recreanten, van jong tot oud, komen samen om mee te doen aan dit loopfestijn. Nationale en internationale topatleten zorgen voor topprestaties. Ze lopen door versierde straten, aangemoedigd door de klanken van tientallen orkestjes en toegejuicht door tienduizenden toeschouwers. Het evenement heeft inmiddels naam als een hardloopfestijn en volksfeest.

#DEGEZELLIGSTE

Programma CZ Tilburg Ten Miles 2024

Tijd Activiteit Locatie
07.30 – 16.00 uur  Event terrein geopend (ophalen startnummers en wandelkaarten) Wagenmakerij
08.30 uur Start wandelingen 5/10/20 KM Spoorzone
11.00 uur Laatste startmogelijkheid CZ TTM Wandeltocht Spoorzone
15.00 uur Finish laatste deelnemers wandelen Spoorzone
TijdActiviteitLocatie
08.00 – 17.00 uurEvent terrein geopend (ophalen startnummers, T-shirt, tassenafgifte)Wagenmakerij
09.00 uurStart Minirun (400 m)Spoorlaan
09.30 uurStart CZ Family run (1 KM)Spoorlaan
10.00 uurStart TTM4YOU (1 KM)Spoorlaan
11.45 uurStart SPAR 5 KM (incl. Fujifilm Business Run)Spoorlaan
12.30 uurStart Rabobank 10 KM (incl. Fujifilm Business Run)Besterdring
13.30 uurStart CZ Tilburg Ten MilesBesterdring

Startnummer ophalen

Startnummers individuele deelnemers
Als je je uiterlijk 30 augustus hebt ingeschreven, dan wordt jouw startnummer toegestuurd naar het door jouw opgegeven adres bij inschrijving. Let op: dit geldt alleen voor deelnemers aan de hardlooponderdelen met een postadres in Nederland. De startnummers worden eind augustus naar Post NL gestuurd, dus vanaf dan kun je jouw brievenbus in de gaten houden. Door de drukte is het mogelijk dat het iets later binnenkomt. Wandelkaarten en startnummers van buitenlandse deelnemers worden niet thuisgestuurd.

Als de post op zaterdag 28 september jouw startnummer nog niet heeft gebracht of wanneer je je hebt ingeschreven na 1 september, dan kun je jouw startnummer afhalen tijdens de openingstijden van het wedstrijdsecretariaat op zaterdag 28 september tussen 07.30 en 16.00 uur of op zondag 29 september tussen 08.00 en 17.00 uur. Het wedstrijdsecretariaat bevindt zich in de Koepelhal. 

Vul het medisch paspoort in
Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Startnummers bedrijven
De teamcaptain van de Business Teams en ontvangen het startpakket op het opgegeven adres indien zij zich uiterlijk vrijdag 30 augustus hebben ingeschreven. Let op: dit geldt alleen voor organisaties met een postadres in Nederland. De startpakketten worden eind augustus naar PostNL gestuurd. Bij groepsinschrijvingen na vrijdag 30 augustus dienen de startpakketten per team afgehaald te worden door de teamcaptain en hij/zij moet de individuele startnummers verdelen onder de deelnemers. 

Het ophalen van het startpakket kan tijdens de openingstijden van het wedstrijdsecretariaat op zaterdag 28 september tussen 07.30 en 16.00 uur of op zondag 29 september tussen 8.00 en 17.00 uur. Het wedstrijdsecretariaat bevindt zich in de Koepelhal. Hier kan de teamcaptain ook de consumptiebonnen ophalen. Alle deelnemers van de Business Teams dienen individueel hun Limited Edition Running shirt op te halen in de Koepelhal. 

Veelgestelde vragen

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor individuele deelnemers.
Klik hier voor de algemene voorwaarden voor groepen.

Click here for the general conditions for individual participants.
Click here for the general conditions for groups.

Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Het is alleen voor de CZ Tilburg Ten Miles tot en met 30 augustus mogelijk om jouw inschrijving te annuleren als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten. Zonder annuleringsverzekering is het niet mogelijk om je inschrijving te annuleren. Bekijk voor meer informatie de algemene voorwaarden.  Annuleringsverzoeken dienen uiterlijk 30 augustus via het contactformulier te worden ingediend.

Let op! Dit is alleen mogelijk voor de 10 EM-afstand. 

Hoe reis ik in naar de start?
Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Houd er rekening mee dat veel wegen zijn afgesloten en het erg druk is in de stad. Klik hier voor alle informatie over de bereikbaarheid.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?
Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je een bevestigingsmail. Zorg er dus voor dat jouw e-mailadres correct is ingevoerd. Controleer ook je spambox als je de e-mail niet binnen 30 minuten hebt ontvangen. Indien hij ook daar niet staat, neem dan contact met ons op.

Krijg ik een finishcertificaat?
Elke finisher op zondag krijgt een persoonlijk finishcertificaat welke te downloaden is. De link naar de uitslagenpagina ontvang je per e-mail na het evenement. 

Worden er finishfoto’s gemaakt?
Marathon Photos maakt op verschillende plekken langs het parcours en natuurlijk bij de finish foto’s die je na afloop terug kunt vinden op jouw persoonlijke uitslagenpagina. Zorg dat jouw startnummer goed zichtbaar is. De link naar de foto’s ontvang je per e-mail na het evenement. Let op! De foto’s worden in de dagen na het evenement nog bijgewerkt.

Kan ik mijn inschrijving wijzigen?
Je kunt jouw inschrijving wijzigen via jouw dashboard. Je kunt daar afstanden wijzigen, producten toevoegen en gegevens aanpassen. 

Wat zijn de minimale leeftijden om deel te nemen?
Voor de leeftijdslimieten is de leeftijd op de dag van het evenement van toepassing.

 • CZ Tilburg Ten Miles: 16 jaar
 • Rabobank 10 km: 14 jaar
 • SPAR 5 KM: 8 jaar 
 • CZ Family Run: 4 jaar
 • Minirun: 0 t/m 4 jaar
 • TTM4YOU: 0 t/m 99 jaar
 • Fujifilm Business Run: 12 jaar
 • CZ TTM Wandeltocht: 6 jaar

Krijg ik een medaille of wandelpin?
Alle deelnemers van de CZ TTM Wandeltochten ontvangen na het passeren van de finish een unieke wandelpin als herinnering aan het evenement.

Alle deelnemers van de CZ Tilburg Ten Miles ontvangen na het passeren van de finish een medaille als herinnering aan het evenement. Bovendien kun je deze medaille laten graveren! Het graveren van jouw medaille kan je voor €9,- toevoegen aan jouw inschrijving in het inschrijfformulier of via jouw persoonlijke dashboard. Voor de CZ Family Run, de TTM4YOU en de Mini Run kun je het graveren voor €5,- toevoegen aan jouw inschrijving. Op de dag zelf jouw medaille toch laten graveren? Dan is de prijs voor het graveren van jouw naam en eindtijd €11,-.

Zijn er pacers?
In samenwerking met Runshop Greg van Hest zal het Pacing Team ook bij de komende editie weer aanwezig zijn om jou naar je gewenste droomtijd te hazen op de 10 Engelse Mijl. Je kunt je vrijblijvend aansluiten bij de pacers die door hun ruime ervaring de afstand en het tempo perfect aanvoelen.

Streeftijden:
De pacers worden verdeeld onder geplande streeftijden. De pacers zijn duidelijk herkenbaar aan de felgekleurde shirts en vlag met de tijd daarop. De pacers starten, net als de deelnemers, in de startvakken met dezelfde verwachte eindtijd. 

 • 1:10 uur
 • 1:20 uur
 • 1:30 uur
 • 1:40 uur
 • 1:50 uur

Is er een prijsuitreiking?
Er zijn elk jaar prijzen te winnen bij de CZ Tilburg Ten Miles. Op het podium nabij de finish vinden de prijsuitreikingen plaats.

CZ Tilburg Ten Miles: top drie mannen en top drie vrouwen.
Rabobank 10 KM: top drie mannen en top drie vrouwen.
SPAR 5 KM: top drie mannen en top drie vrouwen.
Fujifilm Business Run: top drie bedrijven 10 Engelse Mijl, top drie bedrijven 10 KM en top drie bedrijven 5 KM. 

Mag ik mijn rugtas of camelbag meenemen in het startvak?
We adviseren je in loopkleding naar de start te komen. Het is niet toegestaan om tassen/rugzakken mee te nemen in de startvakken (m.u.v. camelbags) of onbeheerd achter te laten rondom het evenemententerrein of parcours. Alles wat onbeheerd wordt achtergelaten, wordt verwijderd en weggegooid in verband met de veiligheid. 

Kan ik mijn startbewijs overdragen?
Je kunt jouw startnummer overdragen aan iemand anders door in te loggen in jouw dashboard en de stappen te volgen. Indien je het startnummer overdraagt na 1 september zal jouw naam niet zichtbaar zijn op het startnummer, omdat deze al zijn gedrukt. Het startnummer wordt naar het adres van de originele deelnemer gestuurd indien de originele deelnemer hier voor gekozen heeft, dus u bent zelf verantwoordelijk voor de overdracht van het fysieke startnummer. 

Een handleiding voor het overdragen van het startnummer vind je hier.

Er worden €3,- administratiekosten gerekend voor het overdragen van het startbewijs, deze dient de koper van het startbewijs te betalen om het startbewijs op naam te zetten.

Indeling startvakken
Snelle lopers starten vanuit vak AA, direct achter de (inter)nationale top in het elitevak. Om deel te nemen in dit startvak heb je vanuit de organisatie akkoord moeten krijgen. 

Verder maken we gebruik van de startvakken A, B en C, deze startvakken zijn ingedeeld op verwachte eindtijd. Je kunt jouw startvak vinden op je startnummer. Het is niet mogelijk om in een sneller startvak te starten, een startvak later mag wel. Alle lopers van de CZ Tilburg Ten Miles starten om 13:30 uur. 

Is er een kleedgelegenheid en tassenafgifte?
Op zondag is er gelegenheid op het evenemententerrein van 08.00 tot 17.00 uur. Deze kun je voor €2,50 bij bestellen bij je inschrijving. Op zaterdag is er geen mogelijkheid tot het afgeven van je tas.

Waar staan de kilometers aangegeven?
Bij de start en finish op de 5 KM, 10 KM en 10 EM. Bij de 10 KM is er tijdsregistratie op de 5 en 10 km. Op de 10 EM is er tijdsregistratie op de 5, 10 en 15 km.

Wat zijn de tijdslimieten?
In verband met het programma en het tijdig vrijgeven van het parcours hanteren wij de volgende tijdslimieten. 

 • 10 Miles (16,1 KM): 2 uur en 10 minuten
 • 10 KM: 1 uur en 20 minuten
 • 5 KM: 45 minuten

Deelnemers die na de deadline de finish passeren, worden niet meer opgenomen in de wedstrijduitslag en ontvangen geen medaille.

Is er tijdregistratie?
Er wordt een MYLAPS BibTag gebruikt voor het registreren van tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van je tijden heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is het correct dragen van het startnummer. Er is tijdsregistratie bij de volgende afstanden:

 • CZ Tilburg Ten Miles
 • Rabobank 10 KM
 • SPAR 5 KM
 • Fujifilm Business Runs (10 EM, 10 KM en 5 KM)


Informatie om een goede tijdsregistratie te garanderen:

 • Draag het startnummer zichtbaar op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op (Let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn).
 • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de Tag zit.
 • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Tag niet.
 • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.
 • De BibTag werkt op basis van een andere technologie dan de MYLAPS ChampionChip. Daarom kun je tijdens dit evenement geen gebruikmaken van je gele of groene MYLAPS ChampionChip. Je kunt je MYLAPS ChampionChip echter gewoon aan je schoen laten zitten, deze stoort niet op het BibTag syteem.

De Tags hoeven niet ingenomen te worden na de race, je kunt het startnummer (met Tag) als souvenir bewaren of bij het gewone afval weggooien (kunststof).

Wat is de officiële tijd?
De brutotijd is de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot gegeven wordt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. De nettotijd wordt als extra service vermeld.

Waar bevinden de toiletten zich?
In het start- en finishgebied zijn toiletten aanwezig. 

Waar vind ik mijn uitslag?
De uitslagen worden na afloop gepubliceerd op de uitslagenpagina. De link naar de uitslagenpagina ontvang je ook per e-mail na het evenement. Let op: de bruto tijd is de officiële tijd. Heb je een vraag of opmerking over jouw uitslag? Stuur dan een e-mail naar Mylaps Event Timing o.v.v. je startnummer en eventueel zelf geklokte tijden. 

Welke verzorging krijg ik onderweg?
Langs het parcours bewegen zich EHBO-ers die de deelnemers in geval van problemen kunnen helpen. Op verschillende plekken langs het parcours en na de finish zijn er verzorgingsposten. Meer informatie over de verzorgingsposten wordt bekend in aanloop naar het evenement.