Bereikbaarheid

Reizen naar het evenement
Tijdens de CZ Tilburg Ten Miles zijn er verschillende afsluitingen rondom het parcours. Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Station Tilburg is uitstekend bereikbaar en vanaf hier kun je lopend de start en finish bereiken. Houd er rekening mee dat er wegen zijn afgesloten en het druk zal zijn in de stad.

NS
Het evenemententerrein bevindt zich op de Burgemeester Brokxlaan, dit is gelegen in de nabijheid van het hoofdstation. Vanwege de grootschaligheid van de CZ Tilburg Ten Miles al de stad moeilijker bereikbaar zijn met de auto. Wij raden dan ook aan om met het openbaar vervoer te reizen. Kijk op www.9292.nl of www.ns.nl om je reis via trein of bus te plannen.

We raden alle deelnemers en toeschouwers aan zoveel mogelijk via het openbaar vervoer te reizen. Ken je mensen in je omgeving die ook meedoen of naar Tilburg gaan, probeer dan met elkaar mee te rijden. Het is gezelliger, scheelt in de kosten en milieubewust. Enkele parkeergarages in en rondom het centrum van Tilburg zijn rondom de CZ Tilburg Ten Miles niet, of beperkt bereikbaar. 

Voor de Spoorzone geldt dat al vanaf 7.00 uur. Kort voor 10.15 uur gaan ook de wegen van de parcoursen op slot. Verder is het evenement via de ringbanen uitstekend bereikbaar, omdat deze alleen nog ongelijkvloers (via de tunnels en viaducten) door de lopers worden overgestoken.

Tilburg is het best bereikbaar vanuit zuidelijke richting (vanuit Eindhoven, Breda en Den Bosch) vanaf de A58 (afslag 11) naar de Ringbaan West. Volg de Ringbaan tot Westpoint (de 140 meter hoge woontoren) en sla hier rechtsaf naar de Hart van Brabantlaan. Vanuit de richting Waalwijk (en noord of west) kom je vanzelf ook op die Ringbaan-West. Na passage spoorwegviaduct ga je dan bij Westpoint linksaf. Parkeergarage Knegtel is dan de beste optie. 

De parkeergarages Emmapassage en Tivoli zijn tijdens het evenement niet of zeer beperkt bereikbaar. Een optie is ook om bij de stations Reeshof of Universiteit te parkeren en dan per trein naar het centrum te reizen. 

De beste manier om de stad te bereiken is op de fiets. Voor mensen uit Tilburg en omstreken is het centrum het best bereikbaar per fiets. Er zijn diverse gratis fietsenstallingen, de grootste en dichtstbijzijnde is die aan de noordzijde van het station bij de tunnel Willem II-passage (inchecken met OV kaart). Ook is er een de Heuvelring. Maak geen fietsen vast aan hekken, deze worden verwijderd.

Wij willen niet nalaten je op voorhand onze excuses aan te bieden voor eventuele overlast als gevolg van de tijdelijke afsluitingen op zaterdag 28 en zondag 29 september en danken je bij voorbaat voor je medewerking en begrip.

De volgende wegen zijn afgesloten op zondag 29 september:

– Bredaseweg tussen 10:30-14:30 uur
– Sint Cecilliastraat tussen 11:00-15:15 uur
– Gasthuisring tussen 11:00-15:15 uur
– Burgemeester Brokxlaan tussen 6:00-20:00 uur
– Schouwburgring tussen 10:30-14:30 uur
– Spoorlaan tussen 5:00-18:00 uur
– Korte heuvel tussen 5:00-18:00 uur
– Paleisring tussen 5:00-18:00 uur
– Heuvelring tussen 5:00-18:00 uur
– NS-plein tussen 6:00-20:00 uur

Daarnaast is het op zondag 29 september niet mogelijk om te parkeren in de Emmapassage.