Foto door: Joris Bisschops

Inschrijving CZ Tilburg Ten Miles geopend: Grootste hardloopevenement van Midden-Brabant vindt plaats op 23 en 24 september

Al jaren is de CZ Tilburg Ten Miles een begrip in Midden-Brabant. Op zaterdag 23 september wandelen vele wandelaars door Tilburg en op zondag 24 worden traditiegetrouw duizenden deelnemers verwacht aan de start van het hardloopevenement. Vanaf vandaag is het mogelijk om je in te schrijven voor de 34e editie.

De fantastische en gezellige sfeer op en rond het parcours maakt de CZ Tilburg Ten Miles uniek. Ieder jaar verwelkomt de organisatie duizenden deelnemers in de stad. Er is een divers aanbod aan afstanden, met de 10 Engelse Mijl als hoofdonderdeel. Hierdoor heeft de CZ Tilburg Ten Miles voor iedereen wat te bieden: van jong tot oud en van internationale topatleten tot recreanten. Er zijn afstanden van 400m voor de allerkleinsten tot 10 Engelse Mijl. Daarnaast kan er op zaterdag gewandeld worden. De tienduizenden toeschouwers, vele straatorkestjes en talloze versierde straten maken het evenement is het één groot familiefeest. In diverse buurten en bij de finish wordt hartstochtelijk meegeleefd met de deelnemers.

‘Als wethouder Sport ben ik enorm trots op het feit dat wij de thuishaven zijn van een evenement als de Tilburg Ten Miles. Een evenement dat nationale en internationale topatleten naar onze stad brengt maar ook genoeg te bieden heeft aan recreanten, van jong tot oud. Sportief én inclusief: precies wat Tilburg is!’ aldus wethouder Maarten van Asten (Sport).

De CZ Tilburg Ten Miles staat bekend om het snelle, IAAF gecertificeerde parcours. Zo liep de Ethiopische hardloper Haile Gebrselassie in 2005 een wereldrecord op de 10 Engelse Mijl met een tijd van 44.24. Ook het Nederlandse record op deze afstand is gevestigd in Tilburg en staat op naam van Khalid Choukoud (46.18). 

Inschrijven
Vanaf vandaag kunnen zowel individuele deelnemers als business teams zich inschrijven voor de 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles. De deelnemers kunnen hierbij kiezen uit diverse onderdelen:

  • CZ Tilburg Ten Miles (16,1 km)
  • Rabobank 10 km
  • SPAR City Run 5 km
  • CZ Family Run (2 km)
  • De Wever TTM4YOU
  • Kids Run (800 meter)
  • Sterre Minirun (400 meter)
  • Fujifilm Business Run (10 EM, 10 km of 5 km)

Wie zich voor 31 mei inschrijft, kan gebruik maken van een gereduceerd tarief. Inschrijven is mogelijk via www.tilburgtenmiles.nl/inschrijven. Op de site van de CZ Tilburg Ten Miles is ook alle informatie te vinden over het programma en het parcours.

CZ TTM Wandeltocht
Voorafgaand aan het hardloopevenement wordt er op zaterdag 23 september de CZ TTM Wandeltocht georganiseerd. Met wandeltochten van 3,5 Engelse Mijl tot 15 Engelse Mijl, is er voor ieder type wandelaar een mooie route door Tilburg en omgeving. Het is vanaf vandaag ook mogelijk om je in te schrijven voor de wandeltochten.

Deel dit bericht

Meer nieuws