2023 - Tilburg Ten Miles - Wandeltocht

CZ TTM Wandeltocht trapt het CZ Tilburg Ten Miles weekend af

Op zaterdag 23 september trapten meer dan duizend deelnemers het CZ Tilburg Ten Miles weekend af met de CZ TTM Wandeltocht. Wandelaars kozen voor een route van 5 Engelse Mijl, 10 Engelse Mijl of 15 Engelse Mijl. Ook De Wever wandelde met hun deelnemers een route van 3,5 EM door de stad van Tilburg. Kortom, een dag vol gezellige wandelingen!

Om 07.30 uur opende de Koepelhal haar deuren en waren de wandelaars welkom om hun wandelkaart op te halen. Daarna kregen de wandelaars nog een heerlijke appel van CZ om goed aan hun wandeltocht te beginnen. Om 08.30 uur werd het startschot gegeven en begonnen meer dan duizend enthousiaste wandelaars aan hun avontuur.

Direct na de start wandelden de deelnemers via de Spoorzone langs de Sint-Jozefkerk. Via de Heuvel kwamen de wandelaars langs versierde straten en prachtige natuurgebieden. Huize Moerenburg was één van de highlights onderweg naar de eerste stempelpost.  

Hier werden de eerste stempels gezet, waarna de deelnemers konden genieten van een kopje koffie of thee. Na een korte pauze vervolgden de deelnemers van de 10 Engelse Mijl en de 15 Engelse Mijl hun weg naar links richting de natuur en de deelnemers van de 5 Engelse Mijl vervolgden hun weg naar rechts via de Hoevense Kanaaldijk.  

De deelnemers van de 5 Engelse Mijl liepen vervolgens over de Trappisten ophaalbrug waar de deelnemers van de 10 Engelse Mijl langs de Pierenberg naar de La Trappe brouwerij wandelden. De deelnemers van de 15 Engelse Mijl wandelden eerst nog door de Oisterwijkse Bossen en Vennen voordat zij na stempelpost twee ook bij La Trappe brouwerij aankwamen.

Bij de Trappisten ophaalbrug voegden alle wandelroutes zich weer samen richting de Piushaven. Deze boulevard stond vroeger volledig in het teken van vrachtverkeer. Tegenwoordig is dit niet meer het geval, maar de historische sfeer en dynamiek maken deze haven al 100 jaar bijzonder.

Een korte tocht door het centrum maakte het laatste deel van de routes op. Via de Paleisring en het Stadhuisplein liepen de deelnemers naar de finish: de Koepelhal. Hier werden zij ontvangen met een high five en ontvingen zij hun welverdiende wandelpin.

Het enthousiasme en de gezelligheid van vele wandelaars maakten het tot een prachtige dag. De stempels zijn verzameld en de wandelpins krijgen zeker weer een mooi plekje! Met de highlights op de route en de prachtige natuur, is het een dag om niet snel te vergeten.

Deel dit bericht

Meer nieuws